Den flygande väckarklockan

Den flygande väckarklockanHär är den. Sjusovarens värsta fiende – den flygande väckarklockan.

Detta är väckarklockan som skjuter iväg en propeller när den ringer. Den slutar inte ringa förrän du snällt placererat propellern på sin plats igen. Phu!

Snoozemissbruket med väckarklockan breder ut sig i de svenska hushållen. Man kan lätt tro att nio minuter hit eller dit inte spelar så stor roll men plötsligt läggs de på hög… arton minuter, tjugosju, trettiosex… och så, vips, är du på tok för sen till jobbet.

Nationalekonomer uppskattar att Sverige årligen förlorar upp till 60 miljarder kr på grund av överdrivet snoozande (Nej, det är naturligtvis inte sant men ibland får man ta till fula tricks för att sälja något med så dåligt rykte som en väckarklocka).

Hur som helst, forskare har jobbat hårt med problemet och till slut kommit på det: Tänk om man skulle konstruera en väckarklocka, som förutom riktigt hemsk högljudd larmsignal, enbart gick att stänga av med en liten nyckel och tänk vidare att denna lilla nyckel har formen av en propeller som gör som propellrar brukar och flyger iväg när larmet går så att du måste gå upp och hämta den? Sagt och gjort, här är den. Sjusovarens värsta fiende – den flygande väckarklockan.

Finns hos Coolstuff för 199:-

Prylsnack

Loading Facebook Comments ...

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here